Paco Roncero, Luis Arévalo, Antonio Arrabal, David López… izan ziren Gasteizera joan ziren sukaldarietako batzuk Miniature Pintxos Congressen zazpigarren ediziora, zeina modu presentzialean eta hiriko jatetxeetan egin baitzen urriaren 25etik 29ra, Covid19ren pandemiak eragindako mugikortasun- eta bilera-murrizketen testuinguruan.
Gainera, kongresuan izan ziren Euskal Herriko eta Nafarroako pintxo txapeldun handiak, pintxoaren inguruko bazkari eta afari esperientzialez gozatu genuen eta Miniature Iron Chefen inguruko sukaldaritza lehiaketa eta Euskadiko eta Nafarroako Pintxo tradizionalen Txapelketa bizi izan genituen. Iñaki Lopez de Viñaspre omentzen dugu eta Best gidak Ostalaritza elkarteak aintzatetsi zituen.
PACO RONCERO.
Hitzaldia Miniature Pintxos Congress-en. 2020ko urriaren 28a, asteazkena. Sagartoki erretegia
Pascal Etcheverria.
Munduko Pintxo txapelduna. Valladolid 2019
Andoni Pérez. Ermuko Kiska taberna.
2019ko Bizkaiko pintxo txapelduna
Toloño taberna.
Astelehena, 2020ko urriaren 26a
Luis Arévalo. Madrilgo Gaman jatetxea
Nikkei sukaldaritza.
Carlos Dávalos. Gasteizko Waska
2019ko Arabako pintxo txapelduna.
Mano Lenta jatetxea.
Astelehena, 2020ko urriaren 26a
Antonio Arrabal eta J. Ruiz. Burgosko La Jamada.
Espainiako pintxo txapelduna. Valladolid 2019
Mikel Fiestras. La Regadera-Vitoria-Gasteiz.
Arabako Pintxu txapelduna 2020.
PerretxiCo jatetxea.
Asteartea, 2020ko urriaren 27a
David López.
Local de Ensayo Jatetxea
Murtzia
Kotarro jatetxea.
Asteartea, 2020ko urriaren 27a
Mikel Muñoz. Hondarribiko Gran Sol taberna.
2019ko Gipuzkoako pintxo txapelduna
David Rodríguez. Irungo Danako Jatetxea.
2019ko Euskal Herriko pintxo txapelduna
Andere jatetxea.
2020ko urriaren 28a, asteazkena
Iñaki López de Viñasprek, Sagardi Taldearen bultzatzaile eta buruak, Miniature Pintxos Congressen 2020ko omenaldia jaso zuen Ruben Gonzalez zuzendariaren eskutik, euskal gastronomiaren munduan zehar egindako ibilbidea eta dibulgazioa aintzatesteko. Iñaki López de Viñaspre Eusko Jaurlaritzako Turismo eta Merkataritzako sailburu Javier Hurtadok, Arabako ahaldun nagusi Ramiro Gonzálezek, Gasteizko alkate Gorka Urtaranek, Basquetourreko zuzendari Daniel Solanak eta Miniatureko zuzendari Rubén Gonzálezek babestu zuten ekitaldian, baita SEAko Vital Fundazioko ordezkariek ere.
+ INFO
“Cerdo esférico” Andoni Perez del Kiska Ermukoak, Iñigo Kortabitarte Durangoko Kobikakoak eta Igor Ruiz de Gastroteka XXI Bilbokoak osatutako Bizkaiko taldeak sortutako pintxoak irabazi zuen Miniature Iron Chef, Gasteizko pintxo kongresuan egindako taldekako lehiaketa.
Ogi indiarra da, txerrikume kurrydun gisatu batekin, mango eta kakahuete saltsarekin, boletus pralinearekin eta txerrikume azal kurruskariarekin betea
Durangoko Kobikako Iñigo eta Koldo Kortabitarteren “Txamaka” k irabazi du Euskadiko eta Nafarroako Pintxo tradizionalen Txapelketaren bigarren edizioko irabazleen txapela, gaur Gasteizko Europa Biltzar Jauregian, Miniature Pintxos Congressen testuinguruan. Pintxoa txangurro tradizionala da, bakailaoa eta piper zuku errea dituena ogi txigortu baten gainean, gurinarekin eta piku gazi-gozoen saltsarekin; finaleko epaimahaia liluratu zuen.
Bigarren postuan, Luis Hernani eta Juan García del Mano Lenta de Vitoria-Gasteiz sailkatu ziren “Antxoa y punto” filmarekin, betiko antxoa arrautzaztatu pintxo batean oinarritua, iberiar hirugiharrarekin, alioliarekin eta antxoa frijitu eta kurruskatsuaren arantzarekin. Eta hirugarren, Irungo Danako taldeko David Rodriguez izan zen “Antxue”, etxean sasoiko pikillo piperradarekin marinatutako antxoa, ajonegroko ali oli batekin eta eskabetxeko maionesarekin batera.

Txapeldunen Afaria Miniature Pintxos Congressen erreferentziazko ekitaldietako bat da, eta 2020an kongresuaren zazpigarren edizioari amaiera eman ziona ere izan zen, Iñaki López de Viñaspreri omenaldia eginez eta Euskadiko eta Nafarroako Ostalaritza elkarteei Best Pintxos & Gastro gida eman ziena. Menua eman zuten:
Carlos Dávalos. Waska jatetxea. Vitoria-Gasteiz. 2019ko Arabako pintxo txapelduna. Andoni Pérez. Kiska jatetxea. Ermua. 2019ko Bizkaiko pintxo txapelduna. Mikel Muñoz & Mika Pop. Gran Sol taberna. Hondarribia. 2019ko Gipuzkoako pintxo txapelduna. David Rodríguez & Naiara Abando. Danako Jatetxea. Irun. 2019ko Euskal Herriko pintxo txapelduna. Antonio Arrabal & Javier Ruiz. La Jamada Burgos jatetxea. Espainiako pintxo txapelduna. Valladolid 2019.
Pascal Etcheverria. Iparraldea. Munduko Pintxo txapelduna. Valladolid 2019.
Miniature Pintxos Congress eta Best Pintxos & Gastro gidak Euskadiko eta Nafarroako Ostalaritza sektorea errekonozitu dute beren hiru Eguzkilorrekin. Saria Gasteizko pintxo kongresuaren amaieran banatu da.
Best Pintxos & Gastro enpresak Euskadiko eta Nafarroako pintxo-tabernak bereizten ditu 2019tik, hiru Eguzkilorerekin, eta sari bakarra eta hiru eguzkilorekoa eman dio Ostalaritza sektoreari bere osotasunean, Covid19 pandemiak markatutako 2020an osasun-protokoloak betez bere zerbitzuen kalitateari eusteko egindako ahalegin neurrigabea aitortzeko.

Javier Hurtadok, Eusko Jaurlaritzako Ostalaritza eta Turismo sailburuak, Bizkaiko Ostalaritza Elkarteari eman zion saria, eta Tomás Sánchez jaso zuen, lehendakariordeak, haren ordezkari gisa.
Ramiro González Arabako ahaldun nagusiak eta Gorka Urtaran Gasteizko alkateak sea Ostalaritzak egin zuten, eta Carlos Antolín presidenteordeak jaso zuen.
Daniel Solanak, Basquetourreko zuzendariak, Gipuzkoako Ostalaritza Elkarteari eman zion, eta elkarte horren ordezkari gisa Ángel Ibarlucea, lehendakariordea, hartu zuen..
Ruben Gonzalezek, Miniature Pintxos Congresseko zuzendariak, Nafarroako Turismo eta Ostalaritza Elkarteari eta Nafarroako Ostalaritza Enpresa Txikien Elkarteari eman zien saria, eta elkarte horrek Aaron Ortíz hartu zuen haren ordezkari gisa..